Thank you for joining us at the Northeastern University Law Review Symposium:

“Rethinking Borders: Climate Change, Migration, and Human Rights”

Co-Sponsored by the Program on Human Rights and the Global Economy (PHRGE), the NUSL Chapter of the International Refugee Assistance Project (IRAP), the Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law, and the Center for Public Interest, Advocacy and Collaboration (CPIAC).

November 2, 2018

2018 Program

Welcome and Introduction: 9:30 – 9:40 a.m. (10 min.)

Case Study: 9:40 – 10:10 a.m. (30 min.)

  • Alfred Brownell

Break: 10:10 – 10:30 (20 min.)

Panel - Physical Borders: 10:30 a.m. – 11:45 a.m. (1 hour, 15 min.)

  • Shalanda Baker (moderator)

  • Gregory White

  • Sumudu Atapattu

  • Natalícia Tracy

Lunch and Keynote: 11:45 - 1:15 p.m. (1 hour, 30 min.)

  • Jacqueline Bhabha

Break: 1:15 – 1:35 p.m. (20 min.)

Panel - Legal Borders: 1:35 - 2:50 p.m. (1 hour, 15 min).

  • Rachel Rosenbloom (moderator)

  • Matthew Scott

  • Shaun Goho

  • Linda Evarts

Break: 2:50 – 3:10 p.m. (20 min.)

Panel - Beyond Borders: 3:10 – 4:25 p.m. (1 hour, 15 min.)

  • Elizabeth Ennen (moderator)

  • Elizabeth Burleson

  • Tyler Giannini

  • Alex Tarzikhan

Closing comments: 4:30-4:45 p.m.